Zoektocht naar Barok

Het ensemble verzorgt regelmatig concerten in samenwerking met koren en jonge talentvolle musici. Professionele muzikanten vullen hierbij dikwijls de solistepartijen in. Eén van de voornaamste betrachtingen in de programmering van het Bhag-ensemble is om van elk concert een belevenis te maken die versterkt wordt door een doordachte samenhang om het publiek bij de beluistering beïnvloeden. Sinds de jaren zeventig al krijgen de spelende leden van het orkest de unieke kans om als liefhebber-muzikant (barok)muziek van binnenuit te ontdekken met de uitvoering van vele belangrijke werken van J.S. Bach (o.a. Actus Tragicus en andere cantates, Weihnachtsoratorium, H-moll-messe, Johannespassie, Orkestsuites, enz.), Schütz, Vivaldi, Buxtehude, Handel, en talloze andere componisten.

Vanaf 1990 verzorgde het ensemble o.a. Italiaanse renaissancemuziek (Monteverdi,…), kantates.
Daarnaast ook concerto’s van Bach, anthems van Purcell en Handel, de Don Quichotsuite en andere werken van Telemann, de Johannespassie van Reinhardt Kaiser, muziek van Keyper, Corelli, Simpson, Schein, enz…
Ook vroeg-klassieke muziek werd geprogrammeerd: pianoconcerto van Mozart, enkele symfonieën van Mozart, Kozeluh, J.Chr. Bach, Fr.X. Richter en operette (de Fledermaus van Johann Strauss).
Later volgden zeer gesmaakte opvoeringen van het Stabat Mater van Vivaldi en Pergolesi; deze uitvoeringen werden gebracht in de Sint-Martinusbasiliek van Halle.